2006-10-03

vardagsgudstjänst

Hade gudstjänst med förskolebarn. Lätt Noa och arken-tema, men på uppmaning av kollegor lät jag bli att:
1. beskriva hur alla de onda människorna och djuren måste sett ut när de legat i vattnet i fyrtio dagar, och
2. berätta att Noa med familj (namnlös hustru och ett gäng söner med namnlösa hustrur) åt upp en massa av de rena djuren, och att det därför fanns med sju par av dem.
Istället handlade det lilla pratet om att resa och hur tråkigt det är att aldrig komma fram (tack J för hjälp med spånandet), och hur svårt det är att komma överens om man är instängda tillsammans, och ändå åt inte krokodilerna upp ankorna. Och att alla djuren och människorna sen liksom blev belönade med en vacker regnbåge och Guds löfte att aldrig mer låta det regna så mycket att självaste Turning Torso blir översvämmad!
Och sen sjöngs det en massa, och bads, och efter gudstjänsten åt vi frukt och pratade om djur, kastade mjukisdjur på varandra och hoppade nerför trappstegen i koret. Och tipsade vår volontär om varför man inte behöver vara rädd för spindlar. Alltsammans mycket trevligt.

3 kommentarer:

Maria sa...

Det gör jag. Tack för berömmet!

Fru Babsan sa...

Jo, du, det närmar sig All helgona. Som inte är Halloween... Vad sägs om ett litet uppdrag? :)

Förresten, varför kan bara sådana som har blogg på Blogger kommentera hos dig? Min "riktiga" blogg ligger på blogg.se.

Maria sa...

Hm...ja du, fru babsan, inte vet jag, det får du fråga Blogger om ;o) Vill dock inte ha anonyma inlägg, så det har säkert med det att göra.
Allhelgona...mm, varför inte? Deadline?