2010-02-25

utmärktÄr det fler än jag som får absolut skrivkramp när någon slags bloggutmärkelse eller kedjebrev (välj själv vilken term du vill använda, själv skiftar det beroende på humör) dimper ner i kommentarsfältet? I vilket fall som helst har söta Madicken bett mig lista sju saker ingen vet om mig. Det blir lite klurigt, eftersom det generellt sett är så att de saker ingen vet om mig gärna får förbli ovetna. Men här kommer en liten lista över saker som väldans/ganska få vet:

1. Jag tycker så illa om skorpioner så att jag inte riktigt klarar av att se dem ens på tv.
2. För en liten tid sedan hade jag fyra farmödrar. Inte illa va? Nu lever endast två av dem, men det är fortfarande dubbelt så många som många andra. Inte för att det är en tävling, men...
3. Om jag inte skulle fortsätta vara präst av någon märklig anledning, skulle jag vilja vara arkitekt eller möjligtvis möbelsnickare.
4. Jag lekte med Barbies pinsamt sent. Pinsamt sent.
5. Jag skulle kunna ge mitt högra lillfinger för att få träffa Nelson Mandela.
6. Det mesta som Astrid Lindgren har skrivit är briljant, men Barna i Bullerbyn är det inte. Där rök Nobelpriset, och jag inser att jag kommer att bli stenad för att jag har skrivit det här.
7. Jag kan inte somna om jag har fingrarna böjda. Vansinne, jag vet. Dessutom föredrar jag att ha fötterna utanför täcket.

Sådärja. Lite banaliteter såhär mitt i onsdagsnatten. Men nu kommer det värsta, nämligen att ge vidare det här till sju andra. Ugh. Nej, jag låter bli, och drabbar istället bara Cissi, som eftersom hon är på PiUS säkert inte har något bättre för sig ;)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad har vi emot bullerbyn?
Nej, det är inte min astrid-favorit, jag har nog knappt läst den, bara sett filmerna.
Jag älskar lejonhjärta och emil och pippi och ... ronja. Ronja är också bra.

Madicken sa...

Ja, visst får man lite prestationsångest av utmärkelser..
:)
eller..prästationsångest?

Maria sa...

Essa: vi har det ständiga "pojkar är busiga/stökiga och flickor är skötsamma" emot Bullerbyn. Förvisso är det ju en av töserna som talar, och hon kanske speglar sin tid och dess ideal, men det blir rätt tröttsamt. Men Emil...Emil är absolut underbar.

Madicken: Ha. Prästationsångest har man väl lite då och då, inte sant? ;)

Anonym sa...

för övrigt anser jag att Astrid Lindgren är klart överskattad. Det är tv's genombrott på 70-talet som gjort henne så populär. Litterärt finns många andra barnboksförfattare som slår henne!
(Ja. Det går bra att stena mig nu!!)
/Organisten