2011-03-09

fasteaktion

Ja, jag vet, det är sorgligt lite action på den här bloggen. Det finns naturligtvis massor med förklaringar för det, men det är irrelevant just här och nu.
I alla fall. Det är nästan fasta. Askonsdagens mässa börjar om en timme. Jag älskar den. Det är en fantastisk gudstjänst, full av närvaro och stilla allvar, och den är inledningen på en av mina favorittider under kyrkoåret: Fastan.

Ja, jag tycker om fastan. Jag tycker om att få mer struktur på min efterföljelse, det är en hjälp för att skärskåda mitt liv. Bort med det onyttiga, inte-uppbyggande, in med det som gör gott för själen.

I år blir det en viss rensning i mathållningen, men ni som varit med under det senaste halvåret vet ju att det inte är så mycket rensande kvar att göra. Men det lilla godis och onyttigheter som funnits ryker nu. Att ge upp facebook eller kaffe skulle bara orsaka mina närmaste plåga, så det tänker jag inte göra.

Däremot tänkte jag lägga till i år. I kväll, efter att jag kommer hem och fortfarande har en grå fläck i pannan, tänker jag kolla upp brevskrivarkampanjer. Det är dags att göra något konkret, och det blir mitt bidrag. Vilka brev jag skriver under på, kommer jag lägga upp här, så kanske det finns fler som vill hänga på?

Vad tänker du göra under fastan i år?

5 kommentarer:

- S sa...

Jag ska ge upp mina älskade cheeseburgare.

Steffen Riesenberg sa...

Jag håller med om sötsaker och särskilt kvälls- och frustchokladen. Det ger jag upp.

Och så bloggar jag under fastan, om fastan. Å jobbets vägnar, men i alla fall.

Vi hade en fantastisk mässa, vi med.

Maria sa...

@-S: *ler* Det är stort.
@ Steffen! Så roligt att få en kommentar från dig. Jag hoppas att du trivs som padj. Vi träffades i Slottsstadens församling när du var där och praktiserade.

Steffen Riesenberg sa...

Hej Maria!

Tack! Men trodde du att jag hade glömt dig eller praktiken? Tvärt emot - bara tre veckor, men nära mitt hjärta. Det är ju därför jag följer bloggen…
Och så lärde jag mig ju krawalltyska hos er!

Hälsningar från Habo!

Steffen

Maria sa...

@Steffen: härligt! Vi trivdes med dig också, det var riktigt "gemüsigt" att ha dig här ;)