2007-01-22

filmer

I lördags: Brokeback Mountain, till slut (DVD). Vackert, sorgligt, frustrerande. Maken till oförlöst människa får man leta efter, Ennis Del Mar är själva sinnebilden för avstängd, instängd. Inte så konstigt, med tanke på omständigheter, men ändå. Uff. Nåja, i vilket fall som helst, en mycket bra film om olycklig kärlek. Inte heller främst om homosexuell kärlek, det är underordnat själva berättelsen om människor som inte kan, eller orkar, vara sig själva utan av olika skäl väljer att förbli olyckliga. Och Ang Lee är en fantastisk personregissör!

I söndags: Casino Royale (bio). Hoppla. Bond är uppstånden. Från de senaste årens hopplösa tekniknörderi och vansinnigheter (läs osynlig bil) till en low-tech, supervåldsam agentrulle. Och från den sofistikerade, vitsige Brosnan till krallige Craig. Jag gillade ju Brosnan som Bond, men detta är mycket bättre. Jaktscenen i början tar fullständigt andan ur en, och i Eva Greens Vesper har Bond hittat en jämbördig brud. Synd bara att det inte...äh. Se själv. Bättre i början än i slutet, lite för lång, men ändå det bästa som kommit i den här serien på många, många år.

1 kommentar:

Cissi sa...

vad sägs om vigselsamtal fredagen 23/2? Fredrik kommer till sthlm torsdag eftermiddag/kväll och vi åker till Kall på lördagen.
Alternativt om du har tid och lust på torsdagskvällen (har konfirmander, hemma ca 19-19:30).
kramkram