2009-01-01

la prima

Gårdagen var mysig. Vi firade med två andra barnfamiljer mitt i ett villaområde. Alla grannar stod för pangandet, vi nöjde oss med att skicka upp en vacker khom loy.

Menyn:
Förrättstallrik med marinerad och stekt halloumi, thailändsk räkboll smaksatt med ingefära och chili, kycklingspett marinerat i rosépeppar, kaffe, koriander och citron samt en basilikacrème med bröd att doppa i den.

Huvudrätten var en gumbo med kyckling och stark korv, serverad med basmatiris och en sallad på machésallad, avocado och broccoli.

Och till dessert serverades en exotisk gino, där täcket istället för traditionell vit choklad bestod av kokos, mjölkchoklad, färsk ingefära och farinsocker. Till denna smarrighet serverades vaniljglass.

Och så pratades det, spelades spel, dracks champagne och hades bara allmänt trevligt.

Idag var jag ensam uppe klockan åtta. Barnen, som alla somnat ungefär kl två, sov, de vuxna sov, endast prästen var vaken.... Jag begav mig till Malmö och stor festlig musikhögmässa för att fira församlingens födelsedag. En härlig gudstjänst blev det (om än hur lång som helst) med väldigt mycket folk för att vara en nyårsdag.

Nu ska det vilas. Det här året har börjat bra.

Inga kommentarer: