2007-12-01

ryyyyyyys

Idag hade vi förjul/advetsmys och bakade pepparkakor, pysslade tomtar och gjorde julkola. Och så drack vi Lucia Chokladglögg, vilken var riktigt mumsig och så testade vi Nygårdas (Spendrups) nya mustvarianter: julkola, julkryddor och julnougat.

Jag erkänner, jag var skeptisk. Mycket skeptisk. Till min överraskning var faktiskt den med smak av julkryddor ok. Men de andra... Urk, blä och dubbelurk. Supersliskigt, med en obehaglig kemisk bismak. Oljigt, och smakerna var inte ens i närheten av att ha någonting med varandra att göra, musten var på en sida av munnen och smaktillsatsen på en annan. Nä, jag hoppas innerligen att Spendrups lär sig av detta, skicka mustarna till Atlanta eller något.

Det är bara Apotekarnes som gäller.

Och på tal om Atlanta såg jag att McDonalds nu serverar den vedervärdiga Coca-Colamusten Bjäre. Bort det. Ännu ett skäl att inte besöka inrättningen, helt enkelt.

6 kommentarer:

Cissi sa...

Amen till det syster.
Jul och advent är väl en tid av traditioner så...

...Apotekarnes är ju bara det enda som funkar!

Maria sa...

Vilket ju även gäller för påsk :o)

Andreas sa...

Ett must test finns på http://www.tasteline.com/default.ns?lngItemID=2613

Intressantast där är faktiskt att Lidls must fick samma betyg som Apotekarnes. Vinnare var tydligen Zeunerts. Men läsa själv!

För övrigt anser jag att julmusten vinner på att serveras ur liten glasflaska framför stor petflaska. Tyvärr har ju Apotekarnes rationaliserat bort sin julmust på glasflaska. Jag sörjer.

Maria sa...

Zeunerts som vinnare låter ju troligt, men den är himlarns svår att hitta här nere, så Apotekarnes är den som gäller. Lidl...intressant. Kanske får kollas.

Jocke sa...

Haha! Häruppe i Luleå finns det 4 riktigt bra skäl att undvika inrättningen. Max, Max, Max och Max. McDonalds har blivit utkonkurrerat för andra gången och tvingas flytta från Centrum efter nyår. Det är inte lätt att vara amerikaniserad i Norrbotten

Maria sa...

Jocke: Härligt! McD har inte i Lule att göra. För övrigt bodde vi ju mitt emot Max hotell när vi bodde i Luleå, på Storgatan 50A. Har Frasses dött helt och hållet?
Vi bara väntar på att Max ska etablera sig inne i stan här också, det är lite långt ute till köpcentrena.