2007-12-04

uppdateringar

1. Julspel. Igen. Tror inte att det har gått ett enda år sedan jag blev präst utan julvandringar, julspel eller dylikt. Jo, förresten, det året jag var föräldraledig, men annars så. I år är jag, som förra året, Herodes och Josef. En fantastisk dubbelroll som ger utrymme för mycket utklädande.
2. Lämning. Dottern är fortsatt otröstlig, men dagispersonalen säger att det går över efter en minut eller så. Skönt, men ändå fruktansvärt att gå när ens barn är så fullständigt förkrossad. Idag var jag helt under isen i ett par timmar efteråt.
3. Filmtips för en fånig kväll: Blades of Glory. För alla oss som tycker att konståkning egentligen är rätt kul att titta på, och som är hemligt förtjusta i slapstick...
4. Kinesiska är världens roligaste språk. Kanske inte speciellt vackert att lyssna på, men desto finare skrivet.
5. Predikan på söndag kommer utgå från Auden-citatet:

Because of His visitation,
we may no longer desire God as if He were lacking:
our redemption is no longer a question of pursuit,
but of surrender
to Him who is always and everywhere present.
Therefore at every moment we pray that,
following Him we may depart
from our anxiety
into His peace.


W.H. Auden, For the Time Being: A Christmas Oratorio

Se där, lite ditt och datt från en prästflickas liv just nu.

3 kommentarer:

Jeez sa...

Hehe, jag läste lite fel...blev MInuter isf timmar... tänkte att jaja. Men under isen-känsla är ju riktigt uäckigt så det kan ju räcka med minuter förstås...

Auden verkar vara en sympatisk prick... *sparar*

kantorn sa...

Jag gillar inte julvandringar och liknande! Hua, jag är så glad att min tid inte räcker till för sånt. Men nått psalmtips inför helgen skulle jag uppskatta. Vad ska du ha med för psalmer?

Maria sa...

kantorn: in 107:4-5, grad 421, e pred 423, off 39 och ut 109.

jeez: Ja, gillar honom. Dessutom såg jag en snutt av fyra bröllop... igår och där citeras en fantastisk sorgedikt av just Auden på den enda begravningen.