2008-06-22

FRA

Jag tillhör de där bloggarna som, till min skam, aldrig bloggade om FRA-lagen innan omröstningen. Jag vet inte riktigt varför, kom inte riktigt på vad jag skulle skriva, men det är ju ingen ursäkt. Det hade räckt med ett simpelt "för övrigt tycker jag att FRA-lagen borde förstöras" eller något. Kanske trodde jag inte riktigt att riksdagen skulle vara så urbota dum att den skulle rösta igenom idiotin.

Men, jag skäms. Jag är en del av den tysta massan, de som bara stillatigande ser riksdagen rösta bort viktiga demokratiska principer. Och jag tänker inte köra någon slags "jag röstade inte på dem" á la EU-motståndarna, för även om det är sant vad gäller regeringen, gjorde jag ingenting nu, utom att gå med i ett par facebook-grupper. Mea culpa, mea maxima culpa.

I vilket fall som helst. Alla lagar kan rivas upp. Jag bara ber er, uppmanar er, att komma ihåg detta 2010. Det är bara två år kvar, minns att vi trots allt har makt att rösta bort dem (och tio sekunder efter att jag publicerat detta slutade länken funka...tur man inte är konspirationsteoretiker...mycket i alla fall) som röstade för detta. Minns.

Och för övrigt har deep.ed lagt upp en wiki om hur man sätter käppar i hjulet för FRA. Jag uppviglar inte till något här, kära smygläsande byråkrater, bara informerar...

Och till er dedikerar jag också denna Laleh-låt. Njut!

3 kommentarer:

hapax sa...

Kampanjen mot FRA-lagen kom väl igång för sent för att kunna stoppa lagen. Den här gången. Men visst är det hoppfullt att internet och bloggandet kan medverka till större demokratiskt växelspel mellan medborgare och folkvalda. Så på sikt var det här nog nån sorts seger ändå.

Fast du, det är två år kvar till 2010... ;)

Maria sa...

Hehe. Wishful thinking. Ändrat!

Men visst kanske detta är ett tecken ändå, världen håller på att förändras, och våra folkvalda hänger inte riktigt med. Nästa gång...

Niclas sa...

@hapax: knappast alls försent. Dels har den pågått rätt länge och nu nådde en vulkan.