2007-05-19

slitigt men kul

Idag och igår har vi gjort mycket nytta!
Barnets rum är nu en vacker ljusrosa (lite lingon-med-mjölk) färg, och jag fick till och med beröm från målarkillen för att jag var duktig på att måla!
Köket närmar sig fullbordan. Väggarna är fixade, alla rör och el dragen, golvet lagt och snart är köksmodulerna på plats. Naturligtvis har det inte varit helt utan bekymmer, bla insåg hantverkarkillarna idag att det inte fanns tillräckligt med plats bakom diskmaskinen för avloppsrören. Lösningen blev (och jag är löjligt stolt över att det var jag som kom på den) att bygga liksom en låda av gipsskivor och reglar, fem centimeter ut från väggen (från golvet till ca trettio centimeter ovanför bänkskivan). I den kan alla rör och dylikt dras, och på köpet får vi en tjusig inbyggd hylla en bit under överskåpen.
Maken har slipat, spacklat och slipat igen i sovrummet. Snart kan det målas, och sedan ska garderoberna på plats. Sedan sätter vi upp panelgardinstången och draperierna framför garderoberna. Blir garanterat snyggt.
Och sedan ska vardagsrum och hall målas. Easy peasy. De är redan tejpade, så det är bara att gå på med stora rollern.

Tidsplanen håller i stort sett, tack vare våra hantverkare.

Men hur 17 vi ska hinna packa, städa och måla i vårt gamla hem, det vete Gud.

2 kommentarer:

Jeez sa...

men varför måla i det gamla hemmet???

Maria sa...

Ja, du har ju aldrig varit här (nudge, nudge) så du vet inte att vi har satt upp en väldigt snygg, men också väldigt fastklistrad, väggdekoration på en vägg. Den rör sig inte med mindre man ångar bort den, och även då tar den med sig stora delar av tapeter. Ergo - vi måste måla. Men det handlar tack och lov bara om en vägg, och den är rätt så avskiljd från andra väggar, så nyansskillnader behöver vi inte bry oss om.