2007-06-30

sagogarderoben

John Bauer-utställningenKulturen i Lund var en dunderhit! Inte för att vi såg så himla mycket av själva utställningen, men den delen som riktar sig mot barn 3-6 år, med en specialuppsydd garderob av sagokläder man får prova, roade hela familjen i säkert en timme.

Dottern var: prinsessa (i flera varianter), skogsrå, luffare, kung (jajamen, inga begränsningar här!), älva, troll... och maken var inte långt efter. Det fanns nämligen även kläder för vuxna, om än med lite mindre urval. Tror dock han gärna skulle smugglat med sig kungajackan hem... Själv nöjde jag mig med skogsrå och drottning *ler*

Men vilka trista andra vuxna där var! Medan barnen glatt bytte kläder, satt en pappa på en stol och tittade på och kom emellanåt med någon kommentar, och mammorna som var där hjälpte förvisso ungarna att klä på sig, men testade ingenting själva. Det är som om en del vuxna är för rädda att göra bort sig, så rädda att de glömmer att ha kul. Tråkigt.

P.s. Här hittar du vackra bilder målade av John Bauer. Han må ha varit en underlig kuf, men det där med att väcka fantasin, det kunde han! d.s.

2 kommentarer:

Jeez sa...

*sällar mig till föräldrarna som sitter och tittar på och pustar ut medan sonen roar sig själv*

Men din amn fyller väl år nån gång och en kungamantel är ju inte så svårt att fixa?! På IKEA har de väl tom en som eg ska föreställa överkast som man med lätthet borde kunna modifiera...

Maria sa...

hm...mm...nu läser ju han också den här bloggen, så fortsättningen talar vi tyst om, till februari iaf ;o)
Och angående sittandet har ju du en ursäkt!