2008-07-09

de gör det inte lätt

Sitter och samlar svenska låtar till en CD till en vän. Han vill lära sig svenska, så jag tänker skicka honom en skiva, ett "blandband" med svensk musik.
Men. De gör det inte lätt för mig, skivbolagen. Jag vill nämligen vara ärlig och laglig, så jag betalar för låtarna jag laddar ner. Precis som de vill att jag ska göra. Men hur kommer det sig då att det är så grymt svårt att hitta det man letar efter, och när det väl (eventuellt) är funnet, varför ska det vara så förfärligt krångligt med licenser och allt möjligt mög?

Pirate bay är de första som dyker upp när jag söker på låtnamn + download, och det är inte utan att jag blir frestad. Dumt.

(och jag vill bara betona att om någon annan väljer att ladda ner olagligt, eller åtminstone olagligt i bolagens ögon, är det den personens grej. Jag tänker inte fördöma eller ens rynka på näsan, men jag kan liksom inte göra det själv)

3 kommentarer:

Z sa...

Gillar din inställning om att vilja göra rätt för dig,
och undrar också när de ska göra musiken konsumenttilllgänglig

avtryck sa...

köp på itunes-store!

Maria sa...

avtryck: mm, jo, jag gjorde det innan, dvs innan i-tunes beslutade sig för att bråka med min dator, eller om det var tvärtom. I vilket fall som helst funkar det inte nu, och jag giter inte ta tag i att göra nåt åt det.