2007-02-17

bokreafest

Maken fyller år (idag), vilket firades med en kombinerad bokrea och fest... Vi har nämligen alldeles för många böcker (ja, prylar överhuvudtaget) och därför tänkte vi under våren, innan flytten, med jämna mellanrum anordna "fika och grejor". Man kommer, får en fika, och tar med sig några grejor, i det här fallet någon eller några av de knappt sexhundra volymer vi rensat ut.
Man kanske skulle tro att våra hyllor nu gapar dekorativt tomma, men då skulle man bedra sig. Vi har kanske lyckats göra oss av med en sjättedel av våra böcker. Så troligtvis måste ännu fler göras av med, med tanke på att vi flyttar in i en trea på 73 kvm, från denna fyra på 130...
Igår reades (dvs gavs bort) förutom en förfärlig massa böcker, även LP-skivor och VHS. Och en dammsugare. Endast de förtstnämnda två kategorierna väckte någon förtjusning hos våra gäster, så då får väl resten gå till nästa "fika och grejor".

Kanske hade vi blivit av med mer om några fler än tre vänner hade behagat komma. Inte utan att man blir lite undrande när folk bara uteblir efter att ha sagt att de skulle komma. Men, men, det dök väl upp något.

Inga kommentarer: