2007-10-05

frestelse

Det är smått irriterande att hitta sitt drömjobb (bläddra ner lite, det är teologjobbet i Hongkong jag drömmer om) om fem år ute nu. Dessutom är det andra gången tjänsten är ute på några månader, vilket rimligtvis innebär att de faktiskt inte fick någon tillräckligt intressant sökande första vändan. Tjänsten dinglar framför ögonen på mig som en mumsig morot framför en häst. Åh, jag vill, jag vill, men inte nu, om några år!

Men å andra sidan är det ju en utlandstjänst, och de brukar komma ut med en sådär tre-fem års mellanrum. Dags att börja jobba på pedagogikpoängen då, eller kanske doktorsgraden (hahaha, as if). Mandarinet är ju redan igång.

Och om du, kära läsare, skulle ta en sväng till Hongkong rekommenderar jag varmt en sväng ut till LTS och Tao Fung Shan, i närheten av Shatin i Nya Territorierna.

7 kommentarer:

Jämtlandstösen sa...

Mandarin! Jag är imponerad:-)

Maria sa...

Äh, var inte det. Det är faktiskt rätt lätt om man som jag har bildminne, mycket enklare än hebreiskan iaf ;o) Riktigt kul dock!

séra Jónatan sa...

Vad väntar du på? Sök i alla fall. Det är bara veligheten som hindrar dig. Gör reklam för dig.

Maria sa...

Njae, inte bara veligheten. Det funkar inte i vårt liv just nu, helt enkelt. Men jag ska definitivt ringa och prata med dem, bara för att kolla.

Pastorsadjunkt i Bjuv sa...

Jag sökte nu - utan att ha påbörjat studier i mandarin (vilket jag dock har tänkt på)- då de sade att "om inte annat så kanske det finns ngt annat jobb som passar dig?!"

(Dessutom avslöjade facklig företrädare att de inte fått in så många sökanden den här gången heller...)

Kurt sa...

Mandarin? Dom pratar ju kantonesiska i H.K.

Maria sa...

kurt: Visst gör de det, men i tjänsten ingår att hålla koll på utvecklingen i Kina. Även i HK är ju dessutom mandarin officiellt språk, sedan de blev en del av Kina.

Men visst vore det en supermerit att prata kantonesiska, det är bara så attans svårt.