2008-08-30

ALV

Prästflickan tog dotter sin under armen och begav sig till Vimmerby för att besöka Astrid Lindgrens Värld igår. Där möttes vi av Jeez med son, checkade in på vandrarhemmet och gick sedan en lång omväg (skyltning för gående, anyone?) för att till slut komma fram till parken.

Intryck:
Inte jättestort.
Inte massor med folk (slutet av säsongen, lite ostadigt väder och vardag).
Duktiga skådespelare i alla hörn, som dessutom verkade tycka om barn.
Fina små uppbyggda miljöer, men jag tycker nog att det kunde finnas mer man kunde leka med. De enda riktigt lekinspirerande platserna, för våra barn iaf, var Nils Karlsson Pysslings hus, Mattisborgen och Karlssons tak med rutschbanorna. Lilla Bråkmakargatan, Kajsa Kavats gata, Lilla lilla staden (mm) blev helt enkelt några minihus för mycket.
Lite för mycket geschäft. Jag förstår att man vill ta chansen att kränga alla Astrid-prylarna, men att de är så mycket dyrare än på tex Åhléns känns inte schysst.

Men, trots en del invändningar hade vi det riktigt mysigt, barnen var glada i stort sett hela tiden (och med tanke på att lillkillen gick upp före gryningen är det en bedrift), maten var helt ok och vandrarhemmet förvisso alldeles för tunnväggat, men centralt med vänlig personal.

För vidare tankar och intryck från denna lilla resa: clergychicks a traveling!

(Och detta skrivs på laptopinin, som varit med hela resan och skött sig föredömligt, trots att dottern lyckades välta ner den på marken. Bra köp!)

1 kommentar:

blyger sa...

Va kul att få rapport från ALV!!! Jag hade planer på att åka dit i sommar, men det kom annat emellan... Nytt försök nästa sommar. :-)