2008-08-02

livsnödvändigheter?

För inte alls särskilt många år sedan åkte alla människor Intercitytåg.
Det var fullt i sin ordning att det tog 6 timmar att komma från Malmö till Stockholm.
Ingen förväntade sig att det skulle finnas Internettillgång på tåget (ingen hade heller en dator som gick att ta med).
Dessutom hade inte heller mobiltelefoner man kunde lyssna på musik i (om man kommer ihåg att ta ur hörlurarna ur packningen innan man slänger upp den på hyllan och placerar sig längst in dvs).

Sedan kom X2000. Och laptops. Och mobiler.

Och helt plötsligt (nåja) är resan med Intercity, tuff tuff-tåget, helt vansinnigt seg och lång. Boken jag köpte i Malmö var ju slut efter några timmar, och så var det äckligt varmt och massor med folk.

Nästa gång blir det snabbtåg, dator, Internet och musik. Så det så.

1 kommentar:

prÄllan sa...

Nej!
Svik inter intercitytåget... egentligen går till och med den för fort för mig... minns barndomens resor... den lugna lunken... rälsens mysiga knyckande och dunkande. Kamelen mellan Karlskrona och Malmö. Norrlandsresan som tog över ett dygn, sovkupé. Mormor och jag på väg till Stockholm, låga mackätande och toytuggande resor. Dasset med hål så jag såg rälsen (ok den är kanske inte så efterlängtad)... och jag har inte fyllt 40.
Jag bojkottar från och med senaste påtvingade turen i tjänsten att åka med styggelsen X2000 som endast är ett lidande även om Gbg-Sudnsvall bara tog ca 6timmar...vad hjälper det när jag var beredd att hoppa av i farten i 5av dem och min stackars arb.kamrat var orolig att jag skulle vomera på henne.

Då hjälper föga dator, musik och tidssparande.