2008-10-08

berg och dalar

Prästflickan har haft två ordentligt jobbiga dagar med, troligtvis, ischiasnerven i kläm. Ont är bara förnamnet. Men det är ok så länge jag är uppe och rör på mig, nattsömnen är besvärligare. Jag har fått massor med hjälpsamma tips, så nu ska en del av dem praktiseras.

I alla fall finns det roligare saker på horisonten. Nästa vecka ska jag åka och hälsa på en god vän i Tyskland, närmare bestämt i Luthers födelsestad Eisleben. Det är bara en minisemester, men det ska verkligen bli hur roligt som helst!

Den gode vännen frågade mig vilken av de andra Lutherstäderna jag skulle vilja besöka (han kan komma loss en dag för att visa mig, jag kan ju åka på egen hand till en till, men det blir nog inte så mycket vilsam semester då, så jag nöjer mig med Eisleben plus en): Wittenberg, Eisenach eller Erfurt. Eftersom jag inte har varit i någon av dem vet jag verkligen inte. Spontant kanske jag skulle säga Wittenberg, bara för att man "ska" det, men vad säger ni? Tips eller åsikter?

5 kommentarer:

Miriam sa...

Wittenberg!!! Inte bara för att det är Wittenberg, utanför att det är en så vacker, trevlig gammal stad! Och Lutherhaus ÄR sevärt, precis som kyrkorna!

LeoH sa...

Eisenach och Wartburg, det är en upplevelse!

Cissi sa...

jag måste säga Wittenberg... inte bara för att man SKA utan...
...nej... Bara för att man SKA!

séra Jónatan sa...

Tjofaderittan, vad ont det gör. Jag tänker inte komma med tips men har ju upplevt det där själv. Sjukgymnastik var den enda lösningen för mig, dessutom blir man ju stark och vacker av träning.

Göran Koch-Swahne sa...

Idyllajävlar allihop!

Jag var på riktigt i Södra Thüringen förra hösten. Det var trevligt och mycket vackert - men en obegriplig dialekt.