2008-10-01

himlar med ögonen

Egentligen gillar jag möten och konferenser. Ja, jag vet att det är något fel på mig, men jag tycker faktiskt om att stöta och blöta idéer, att planera och utvärdera. Men idag blev det inte så bra.

Framtidsseminarium...det började rätt bra, tycker jag. Biskopen hade spelat in en hälsning, och förre prosten höll ett historiskt kåseri som var intressant. Men sedan. En massa statisktikpresenterande från en som jobbar på Malmö stad, och ett entusiastiskt (men i mina ögon inte saliggörande) föredrag från en Stockholmsförsamlings kh och kr-ordförande. Och sedan kom den obligatoriska konsulten från Kairos Future och lät oss grupparbeta. Suck. OM man nu tvunget ska klämma in oss i slumpmässiga grupper och få oss att trendspana, skulle det inte vara klädsamt att INTE komma med de färdiga svaren sedan? Och detta skedde om och om igen.

Bara för tydlighetens skull: jag tycker att det är superviktigt att tänka på framtiden. Enormt viktigt för oss som kyrka, som församlingar (och kontrakt), och som enskilda kristna. Vi måste tänka över vad vi vill, vilka vi är och hur vi ska vara kyrka i den här tiden och framtiden. Men jag tycker inte att detta var ett bra sätt, och jag hoppas innerligen att det fortsatta arbetet i församlingarna ska bli mer inspirerande och givande. Detta kändes mest som slöseri med tid. Tyvärr.

Och en sak till: det hade väl varit trevligt att fira mässa ihop? Eller att åtminstone informera om att det firades mässa i kyrkan intill? *muttrar*

Slutgnällt. Intentionen var god, och nu är det upp till oss.

2 kommentarer:

Jeez sa...

vilken församling var det som var framtiden då? (kh???)

Göran Koch-Swahne sa...

Gjorde di inte reklam för bröd och vin???