2008-10-13

mångfald

Under tacksägelsegudstjänsten (ett härligt kaos med alla körer, frukt, grönt och bakat i koret, 400 personer i bänkarna) fann jag mig plötsligt titta på många av de olika skor som fanns i kyrkan. Där var barnskor av den klunsigare sorten, sexiga stilettklackade stövlar, förnuftiga promenadskor, prydliga loafers... Nästan alla var svarta, men det var en mångfald av uttryck och sorter som gjorde mig extra glad. Så underbart att det faktiskt finns plats för alla dessa skor, med sina tillhörande olika ägare och bärare, i samma kyrka, i samma gudstjänst!


Det finns mycket att vara tacksam för i mitt liv. Och inte minst av dessa saker är kyrkan, såväl byggnaden, dess församling och organisationen, som jag älskar.

(och alla bilder på skor är tagna från Din Skos hemsida, om nu någon skulle undra)

4 kommentarer:

kantorn sa...

underbart att någon annan tänker som jag :-) Fast jag tänker det mest under begravningsgudstjänster. Där finns också alla typer av dojjor

Församlingspedagogen sa...

Titta, mina skor! Andra, överst från vänster. Ruskigt sköna, men totalt värdelösa om det är minsta blött ute eftersom sulan är millimetertunn. :)

hapax sa...

Är det inte lite blondinbellavarning på den här produktplaceringen... :)

Men allvarligt talat så håller jag helt med dig. Det är gott att det ryms många olika sorters skor i kyrkan.

Maria sa...

hapax: Hahahahahahaha! Tja, när hon nu slutar blogga måste väl någon ta över...eller kanske jag skulle bli en svensk motsvarighet till fantastiska Beauty Tips for Ministers?
Nä, ärligt talat ville jag liksom bara gardera mig. Och så var det lättare att ta alla bilderna från samma ställe :)