2006-04-25

en fundering...

Är det kanske så att Engelska kyrkan (och hennes systerkyrkor) i missnöjda svenskkyrkliga kretsar ses som någon slags lämplig tillflyktsort?
Bara en tanke, av ingen orsak alls...eller...

Märker också att det här med att inte blogga under kurstiden inte uppfylls. Bra eller dåligt? Tja, vem vet, men kul är det i alla fall.

2 kommentarer:

Lisa sa...

Varför tror du det? Skulle vara intressant att veta för mig som just nu tillbringar ett år i Engelska Kyrkan. Dock som student på ett prästseminarium/teologiskt college, istället för att läsa på pastoralinstitutet.

Jag skulle inte säga att jag "flyr" från förhållandena i Svenska kyrkan, men jag tror att jag på många plan får en för mig bättre utbildning, samtidigt som jag nog missar mycket som de lär sig på Pius.

Skulle vara intressant att få veta varför du funderar som du gör.

Lisa

Maria sa...

Hej Lisa!
Det finns två skäl till funderingen. Det mest aktuella skälen är naturligtvis att jag just nu går kursen "Preparing for Ministry within the Anglican Communion" och en del av mina kurskamrater verkar vara mer än lovligt missnöjda, och hummar nöjt när de hör om flying bishops mm...

Det andra skälet är att jag sedan tidigare har förstått att många ser CofE som en modell vad gäller konfliktlösning (ffa vad gäller just frågan om kvinnliga präster), vilket, när jag berättade det för våra två anglikanska föreläsare, framkallade högljudda skratt. De håller inte riktigt med...

Lustigt nog, när det gäller utbildning, anses uppenbarligen svenska präster mycket välutbildade i England... :o) men jag skulle också plugga lite teologi där.