2006-01-12

moskébesök

Var i moskén på Söder idag för att prata lite om begravning och muslimsk syn på döden. Bakgrund: Sedan många år har vi i min församling ett samarbete med den lokala missionskyrkan runt skolfrågor, och ett av de sätt som det yttrar sig är allhelgonavandringar, då vi bjuder in alla sjätteklasser i församlingen för att vara med om (delvis, så klart) hur en begravning i ett kyrkligt sammanhang kan se ut, få veta vad en visning är och möjlighet att prata lite med oss om döden. Superroligt, meningsfullt och spännande! Dessutom gör vi detta i begravningskapellen, tillsammans med Fonus (enbart på grund av att det var de som var intresserade av att vara med, sysslar inte med oetisk sponsring här).
Nå, de senaste åren har vi märkt att de muslimska barnen blir allt nyfiknare och öppnare med vad de tror på, och möts också av många frågor ur det perspektivet. Så vi bestämde oss för att göra en liten studiedag, och begav oss till Södermoskén, där vi träffade en guide och hade ett spännande samtal om traditioner, Gud och döden.
Och som vanligt när kunskapen blir större insåg vi också hur lite det är som skiljer oss egentligen, det mesta är ändå en fråga om olika ord för samma saker. Det finns så mycket hopp i det.

Inga kommentarer: