2006-01-29

taggad

Deeped taggade mig:

Du anmodas härmed göra upp en lista på fem konstiga ovanor eller egenheter du har och sedan utmana fem andra bloggare att göra detsamma och fortsätta kedjan. De ska även bifoga de här korta reglerna i sina inlägg. Längst ner i det här inlägget finns en lista över vilka jag utmanar, jag kommer även att gå in på deras bloggar och meddela att de är utmanade.

Så, here goes...

1. Jag räknar bokstäver i ord. Framförallt när jag är stressad eller lite deppig, då räknas alla skyltar och ord jag stöter på. När bokstäverna är räknade buntar jag ihop ord så att det blir jämna femtal. Usch, snacka om att vara knasig!
2. Jag har gärna kanel i de flesta maträtter.
3. Jag är en sämre vinnare än förlorare, vilket inte vill säga lite.
4. Jag "visslar" mellan tänderna.
5. Jag kan löjligt mycket om nordamerikanska indianer - ett tag kunde jag en indianstam för varje bokstav i alfabetet *ler* (utom r, eftersom många indianspråk saknade den bokstaven, och å, ä, ö också förstås).

Så, nu till den svåra biten...vem ska jag skicka vidare till? Det blir:
degrell
karin
barse
göran
och
arg

7 kommentarer:

Barse sa...

Klart!

Jag kände förresten en snubbe som kunde räkna upp ett eller flera traktormärken på varje bokstav i alfabetet. Var kommer alla dessa savantsyndrom-typer ifrån?

Göran Koch-Swahne sa...

Pyramidspel!

Maria sa...

Norrbotten *ler*

Göran Koch-Swahne sa...

Just savantsyndrom (kuligt namn!) och kunskapssyn tänkte jag skriva lite om på min blogg...

Hittade en fantastisk sak på internet härförleden ;=)

Maria sa...

Ack, göran, du hittar då en hel del på internet, men visst är det roligt med överdrivet krångliga namn på enkla saker. I somras hade vi "krångliga ord-skola" för konfirmanderna. Vi började med nicenokonstantinopolitanska...

Göran Koch-Swahne sa...

Va ä dä för fel på ubikviteten?

Maria sa...

lingvistikekvilibrist där!