2007-03-29

hm, fotboll

Somnade igår under matchen. Jag var nog inte ensam. Maken till trist match får man ju leta efter.
Och idag var Metros löpsedelsrubrik "Zatan!".
För det första: Zlatan är inte den onde. Tro't eller ej. I själva verket tyckte jag nog att han gjorde ok ifrån sig. Det borde vara lysande, och det var det sannerligen inte, men det var ok. Däremot är mediernas fixering vid honom tröttsam.
För det andra (varning för pryd kristen reaktion här): Måste de verkligen göra den kopplingen? Sur kan man väl vara över förlusten, men djävulen?

Oh well. Annars är vädret fint, och prästflickan trött.

3 kommentarer:

séra Jónatan sa...

Varför inte bara inse att Nordirland gjorde en bra match? "Det är inte ens fel att två bråkar" om man skall koppla samman den gamla klyschan med en fotbollsmatch, dvs det är inte bara Sveriges fel att de förlorade.

Jag hyser samma åsikt som du, angående mediastormen omkring Rosengårds-sonen. Fotboll är inte en väg till frälsning... eller?

Maria sa...

Jo, visst gjorde de en bra match. Deras försvar visade sig fullständigt omööjligt att peta hål på, och den där Healy utnyttjade sina chanser. Mer behövs ju inte.

Sen vill jag att det förs till protokollet att jag faktiskt gillar Zlatan, men han är varken frälsare eller förgörare... ;o)

séra Jónatan sa...

Jag brukar kalla Zlatan fotbollsspelare och den slovakiske landsslagsmannen Šatan ishockeyspelare. Är jag konventionell?