2007-09-12

på begäran

Här är några (inte så informativa) bilder på den nymodifierade tunikan:


I helfigur. Längst ner på ärmarna är det manschetter, och det är ett skärp som skymtar i midjan, annars är den ganska enkel. Det är, tycker i alla fall jag, snyggare så.


En riktig pina med just den här ommodifieringen var att polokragen visade sig vara rynkad i sidorna, vilket jag då var tvungen att riva upp innan jag kunde göra någonting annat överhuvudtaget. Lite krångligt, men det gick någorlunda till slut. Sprättare är fina grejer.
Däremot gillar jag när det är knäppning bak, kragen sitter bättre då. Men i det här fallet satte jag några tryckknappar där bak också, eftersom det visade sig vara en ganska stor öppning under kragen. Säkert piffigt på rätt person, men den här prästen gillar inte småporriga detaljer (eller att visa tatueringen i nacken utan anledning). Men visst blev det bra till slut? Syns faktiskt inte alls att allt är handsytt (hatar min symaskin intensivt).

12 kommentarer:

séra Jónatan sa...

Sisådärja! Tjusigt! Är invigningsdagen imorgon?

Maria sa...

Den var idag *ler* men det blir nog repris i morgon, den höll sig fräsch.

Blyger sa...

Vilket arbete du gjort! Bra jobbat!!!

Maria sa...

Tackar! Fast det är inte särskilt svårt, bara lite pilligt, och det är det värt för att få känna sig lite fin *ler*

kantorn sa...

Stiligt! Fast lite nyfiken på tatueringen i nacken blir jag ju...
Såg en tjej med en liten törnekrona i nacken. Man ser mycket från läktaren... Var det du? ;-)

Vet inte vad jag tyckte om en sån tatuering mer än att det var modigt.
Jag funderar på att skaffa en men vet inte vad.

Maria sa...

kantorn: Jag tog bilden från Gudstjänst 1-4, du vet , de blåryggade, ljusgrå böckerna. Den finns som symbol till 6 söndagen e trefaldighet, söndagens tema är Efterföljelse. Ett hjärta med en flamma och ett kors. Enkel och fin, tycker jag.

Moa sa...

Sveriges mest välklädda präst? :)

Jag har en fråga som jag tänkte att du kanske kunde besvara - häromdagen besökte jag Östra sjukhuset här i Malmö, och där fanns en sjukhuskyrka - "numera avkristnad". Hur går det till? Är det en präst som avkristnar en kyrka, eller behövs det en biskop? Hur KRISTNAR man en kyrka, i sin tur? Är det ett sakrament, eller "bara" en ceremoni? Vem gör det - en präst eller en biskop?

Maria sa...

moa: tack!
Om avkristnandet då: det är oftast någon slags ceremoni, där man officiellt tar kyrkan ur bruk som kyrka. Man kan ta ner kors, kanske, och markerar att den inte längre är ett heligt rum. Det finns ingen fast ceremoni och det behövs väl formellt ingen biskop där, även om man gärna har det.
Att viga en kyrka följer dock några speciella regler, med biskopen som bankar på dörren och lite andra ceremonier. Det är inget sakrament (de enda vi har i Svenska kyrkan är dopet och nattvarden). Mer vet jag dessvärre inte, har aldrig varit med om någon av dem.

kantorn sa...

Japp, jag vet vilka böcker. Jag ska kolla 6:e efter trefalighet i morgon

Moa sa...

Åh, tack för svar! Undrar hur ofta det händer. Det kan ju inte vara speciellt vanligt..

Maria sa...

moa: nä, det tror jag inte. Men det kommer nog bli vanligare, dessvärre, i takt med att församlingar tvingas stänga sina kyrkor.

Carsan sa...

Kreativt. Mycket piffigt.