2007-09-20

var brevlådan bott

Från Ebbas mamma, via Jonatan och Miriam, kommer utmaningen: Var har din brevlåda bott?

1. En lägenhet i Luleå i två månader 1974. Vet inte riktigt var, har för mig att det var på Mjölkudden.
2. Villa i Rydebäck, på Aspögatan. Hade ett fint flickrum med röda tulpaner på väggarna och en stor plansch med Lady och Lufsen.
3. Radhus i Rydebäck, på Grindögatan. Mamma och pappa skiljdes och vi flyttade till en härlig gård med många barn.
4. Villa i Rydebäck, Singögatan. När mamma träffade B kom lillasyster två till världen, och flytt blev nödvändig.
5. 1994: Första egna boendet var i en studentlägenhet (ej korridor) i Lund, på Kämnärsrätten 4. Jättesöt liten etta på 21 kvadrat, med ett badrum vars dörr med lite otur blockerades av ugnsluckan.
6. 1996: Ny studentlägenhet, den här gången dubbelt så stor på Kämnärsvägen 8. Underligt planerad, man gick genom pentryt för att komma in i vardagsrummet, men det funkade. Och så rymligt badrum som jag hade då har jag nog inte haft sedan dess!
7. Flyttade 1997 till Malmö och ihop med pojkvännen, som två år senare blev (och är) maken. Vi hade en härlig sekelskiftestrea med stuckaturer och utsikt över Värnhemstorget. Detta var på den tiden då det var lätt att få lägenhet i Malmö, och vi betalade 4400 i månaden...
8. 2000: Lång flytt till Storgatan 50 A i Luleå. En jättefräsch, och fuskbyggd, lägenhet på gågatans förlängning. Hälsomässig katastrof, få vänner, och videobutiken och dess plockgodislådor rakt nedanför...
9. Till hufvudstaden i januari 2001! I två år bodde vi i en andrahandsfyra på Grimstagatan i Vällingby (Grimsta). Vi tivdes mer med området än lägenheten (vilket säger en hel del), men man tager vad man haver.
10. Bostadsrätt i Hässelby. Det var kärlek vid första ögonkastet, den lilla tvåan blev vår i november 2002. Här blev familjen större, barnet fick bo i klädkammaren :o)
11. 2006 flyttade vi ner till Skåne igen, och till en hyresrätt i mysiga medeltidsbyn Jakriborg i Hjärup, mellan Lund och Malmö. En fyra i tre våningar på en gård vi verkligen trivdes, men som höll på att knäcka oss ekonomiskt. Vi stannade bara ett år, men det var ett bra år.
12. Och nu: bostadsrätt vid Möllevången i Malmö. Är det vårt bästa boende hittills? Det finns en hel del som talar för det: området, planlösningen, gården, vänner nära...

Det var mina boenden det. Vad många de blev!

Inga kommentarer: