2007-08-29

men hoppla

Jag är, som en och annan läsare säkert vet, mycket förtjust i danska designmöbler från guldåldern, dvs 50-60-talet, och den största stjärnan på min himmel är Hans J Wegner. Då blir jag en del glad, och en del förtrytsam, när jag hittar stolen till vänster på Mio.

Den är nämligen mycket, mycket lik en stol av mästaren: the Elbow chair, den högra bilden. Men å andra sidan är Miostolen inom räckhåll ekonomiskt, medan en ny Wegner går för alldeles, alldeles för mycket pengar. Besvärligt, men trevligt.

5 kommentarer:

Jeez sa...

ja, att vara mot kopior eller inte, det är frågan...

Maria sa...

Någonstans är man ju mot kopior, designers har liksom rätt att få pengar för sina idéer, men när originalen blir alldeles för dyra för oss med medellöner, lockar kopiorna. Det är ju formen man faller för, och inte namnet (jag i alla fall). Lurigt.

MammaLex sa...

Näää, får man verkligen lov att göra så? Billigt för en annan eller inte? Tycker inte det.
Mio får nog lov att skämmas en smula!
De har säkert duktiga designers som kan krysta fram nåt eget.

korpdotter sa...

alltså jag tyckte inte att kopian var lika snygg som originalet. kanske tur det iofs. om man nu inte köper originalet kanske man inte ska få den perfekt avvägda känslan... nåt straff ska man väl ha för att man inte är tillräckligt rik och/eller moraliskt korrekt..?

jag brukar läsa din blogg, jag tycker om det. fast jag kommenterar sällan, för jag vet aldrig riktigt vad jag ska säga. men kände för att vinka lite idag.
tack för att du skriver.

.:.vinkar.:.

Maria sa...

Hej korpdotter! Tack för din kommentar, och tack för beröm *ler*

Nej, jag tycker inte heller att kopian är lika snygg, men det kanske man inte heller kan vänta sig till en sjättedel av priset... Stolen ska finnas i ek också, tror det är bättre, men det fanns dessvärre ingen bild på den på Mios hemsida.

Bästa alternativet är så klart att försöka leta upp en begagnad Wegner. Då kommer man nästan ner i Mio-klass, och får glädjen att äga en perfekt dimensionerad stol... :o)