2007-08-12

prästerlig söndag med mycket siffror

Högmässa klockan 10. Rätt ok med folk, för att vara sommar - runt 80. Trevlig känsla i gudstjänsten, den "höll ihop", och jag dabbade mig inte en enda gång *ler* Predikan ligger på prästflickealster.

Dop 11.45. Två familjer, över 60 gäster. Härlig dopgudstjänst helt utan psalm 248, 2 gulliga små killar som förundrat tog in allt som hände. Psalmer: 791, 606 och 832 från den gröna.

Dop igen 12.45. 1 barn den här gången, liten tjej som också skötte sig exemplariskt. Psalmer: 745, 606 och sång: Uti vår hage.

Kom hem ungefär 14. Barnet piggt, men vid läggning hade hon ungefär 165 blåsor över hela kroppen. Tack och lov verkar hon faktiskt inte besväras särskilt mycket av dem, och om de kliar, hanterar hon kylbalsamet väl.

Nu väntar 3-4 timmar av lugn och ro. Inshallah.

4 kommentarer:

kantorn sa...

800-psalm känns lite "wild & crazy" Jag har igentligen aldrig fått användning för den gröna boken. Känns lite ute i min värld.

Nu ska jag läsa dagens predikan på prästflickealster

Z sa...

Skrv en vers till ett dop i våras, till "Sov du lilla, sov du gott...
undrar om den blir berömd....

Vi katoliker har ju psalmboken Cecilia, där de första 325 sångerna visst ska vara gemensamma med era samt med pingstkyrkans.
800 är en halleluja-bit hos oss.
Vilken är det hos er?

Maria sa...

kantorn: En del av det gröna är inte bra alls, men en hel del är det. Just 832 är jag riktigt förtjust i.

z: 832 är ju just Sov du lilla...inte så mycket halleluja där *ler* Annars är 800-psalmer sådana som är tillägg, inte del av den officiellt sanktionerade psalmboken.
Första 325 är gemensamma för alla större samfund i Sverige. Riktigt trevligt.
För övrigt såg jag en staty (och graven?) av S:ta Cecilia när jag var i katakomberna i Rom för många år sedan, komplett inklusive blodrött sår tvärs över halsen. Svårt att sjunga då, men musikens skyddshelgon blev hon ju ändå.

kantorn sa...

Om 832 är den jag har för mig att det är så är den rätt kul eftersom den slutar i en annan tonart än den börjar. Jag har haft den ett antal gånger och har inget mot den. Inte heller den gröna boken. Det är bara så himla sällan den används i min värld.

När jag tentade brukspiano var det ett krav att kunna den gröna boken så den kan jag ( eller i alla fall kunde)