2007-04-12

det går lite trögt idag

Det blev ruskigt sent igår, var i säng halv två! Men trevligt hade vi, eller hur V?

Nåja. Idag är det allmänt pysslande som gäller, i lagom takt. Bra början på en dag med mycket kontemplation och predikofunderande är ju den här recensionen av Jesper Svartviks nya bok. Jag lockas att läsa boken, framförallt eftersom den tar upp just det ämne jag skrev mitt examensarbete på teologen om (för evigheters evighet sen).

Vad mer? Jo, jag har idag fått en ny mobiltelefon! Jag gillar små elektroniska prylar, oavsett om det är mp3-spelare, telefoner eller kameror, och den här är alltihop. Hihi. Nu väntar jag otåligt på att den ska ladda klart.

3 kommentarer:

Madicken sa...

Just börjar läsa Svartviks bok...Han är sååå bra föreläsare!

séra Jónatan sa...

Jespers bok är alldeles utmärkt, men jag är inte säker på att alla kommer att köpa argumentationen, eftersom den är skriven utifrån ett exegetiskt perspektiv, inte historiskt eller "inomteologisk" perspektiv.

Jag har ännu inte bestämt hur jag tycker i frågan om homosexuella och kyrkan och välsignelse, även om jag håller med Jespers argumentation.

Maria sa...

jonatan: Alla kommer aldrig köpa allas argumentation, tyvärr och tack och lov. Det är ju en av rikedomarna i vår kyrka. Dessvärre går det ut över en del av de människor vi möter.

En fråga bara (som inte alls är menad att vara spydig): när tänker du bestämma dig? När det första paret som vill ha välsignelse dyker upp? Och vad gör du om du fortfarande är osäker då?

För mig är det så att pastorala hänsyn måste gå före emellanåt, framförallt om det inte finns viktiga bibelord eller tolkningar av dessa som talar för motsatsen. I det här fallet gör det inte det, anser jag, men på just den punkten vet jag att det finns enorma åsiktsskillnader.